YaşamSağlıkSağlık Bakanı Koca'dan kritik aşı açıklaması

Sağlık Bakanı Koca'dan kritik aşı açıklaması

- R E K L A M -

Sağlık Bakanı Koca'dan kritik aşı açıklaması

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu’na dikkat çeken açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her kentin 1 mart gününden itibaren ‘mavi’ (düşük risk), ‘sarı’ (orta risk), ‘turuncu’ (yüksek risk), ‘kırmızı’ (çok yüksek risk) olarak ayrılacağını, kısıtlama kararlarının buna göre verileceğini söyledi.

Bakanın verdiği bilgiye göre 100 binde 10’un altında vaka görülen kentler ‘mavi’, 11-35 arası ‘sarı’, 36-100 arası ‘turuncu’, 100’ün üstü ‘kırmızı’yla işaretlenecek.

Ankara örneğini verdi

Fahrettin Koca, Ankara’dan şu örneği verdi: “Örneğin Ankara’da vaka sayısı yüz binde 35 yani 5.5 milyon nüfusta haftalık bin 925 yani günlük 275. Bu durumda Ankara, düşük risk ile riskli arasında bir çizgiye oturuyor. Sokağa çıkma kısıtlamasının gün ve saatleri ile restoranların açılması noktasında Ankara, kontrollü normalleşme adımlarının atılacağı iller arasında yer alıyor. Şayet bir il (şu anda Hakkari, Şırnak) mavi kategoride ise restoranların açılması, hafta sonu ve hafta içi kısıtlamaların kaldırılması mümkün görünüyor.”

“Her ilin 1 martla ilgili hazırlık yapması gerekiyor” diyen Sağlık Bakanı Koca, bakanlığın haftalık vaka verilerini il il açıklamaya başladığı için her kentin 1 mart gününde nerede olduğunu bilerek, normalleşme sürecini yöneteceğini, kısıtlama ya da esneme kararı alacağını kaydetti.

Mart hedefi

Sağlık Bakanı Koca, pandemi ile mücadelede mart ve nisan aylarının çok önemli olduğunu ifade ederek, “Her ne kadar 25 milyon planlansa da martta 35 milyon aşı için hazırlık yapılıyor. Nisan sonu itibarıyla 105 milyon doz aşının tedarik edilmesi hedefleniyor” açıklamasında bulundu.

Koca, yerli aşının yaz aylarına yetiştirilmesi ve daha önce aşılanan vatandaşların en geç eylül ayı içerisinde başlanarak birer doz daha aşı olabilmesi adına da planlamaların devam ettiğini kaydetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamalarına şu ifadeler ile devam etti: “BioNTech aşısında tedarik süreci de netleşti. Yaklaşık 800 bin doz aşının bu ay içinde gelmesi bekleniyor. Aşı sırası gelen vatandaşlara bu seçenek de sunulacak. Onayları alınacak. Özellikle 60 yaş ve altındaki gruba bu aşı da önerilecek. BioNTech aşısını tercih etmeyen vatandaşlar o anda inaktif aşı varsa bu aşıyı olabilecek. Yoksa aşı tedarik edildikçe, sırayla aşılama programından yararlanabilecek.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Son Dakika

Domuz kalbi nakledilen ikinci hasta da hayatını kaybetti

20 Eylül gününde genetiği değiştirilmiş domuz kalbi nakledilen Amerikalı Lawrence Faucette, 40 gün sonra hayatını kaybetti.

Turistik Doğu Ekspresi’nin biletleri 6 bin ila 12 bin 500 lira olarak açıklandı

Turistik Doğu Ekspresi biletleri satışa çıkarıldı. 11 Aralık gününde başlayacak olan seferlerin fiyatı bu yıl 6 ila 12 bin 500 lira olarak belirlendi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Can Atalay açıklaması: Yargı bağımsız, tarafsız en doğru kararı verecektir

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TİP milletvekili Can Atalay’ın tutukluğuna ilişkin ‘tarafsızlık’ diyerek yorum yapmaktan kaçındı.
- R E K L A M -

İlginizi Çekebilir

Eren Düzenli, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte çalacak

50'nci sanat sezonunda birbirinden değerli şef, solist ve müzisyeni sahnesinde ağırlayan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, 15 Kasım Cuma, saat 20.00’da şef Christoph Mathias...

“Yarışı önde götürdüğüm için saldırıyorlar”

İstanbul Barosu Başkan adayı Ali Gürbüz,  sosyal medya hesabı üzerinden kendisi hakkında çıkan iddialara ilişkin açıklama yaptı. Sosyal medya...

Domuz kalbi nakledilen ikinci hasta da hayatını kaybetti

20 Eylül gününde genetiği değiştirilmiş domuz kalbi nakledilen Amerikalı Lawrence Faucette, 40 gün sonra hayatını kaybetti.

Turistik Doğu Ekspresi’nin biletleri 6 bin ila 12 bin 500 lira olarak açıklandı

Turistik Doğu Ekspresi biletleri satışa çıkarıldı. 11 Aralık gününde başlayacak olan seferlerin fiyatı bu yıl 6 ila 12 bin 500 lira olarak belirlendi
- Advertisement -spot_imgspot_img

Çok Okunanlar

Seçimin ayak sesleri mi?

Her şey yolunda giderse 2021 yılı beklenenin aksine Türkiye...

Tabii Hayat! Turan Emeksiz'in yemeği yaşama tutunmaktı…

Hafta ortası televizyonda haberleri seyrediyordum. İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt'daki ana...
- Advertisement -spot_imgspot_img

Bunlar da ilginizi çekebilir
Sizin için seçtiklerimiz