Tanrı’nın Yaşam Kılavuzu, adlı kitabıyla bizi gölgemiz gibi takip eden kaderimizle ilişkimizi güzelleştirmeye davet eden ödüllü yazar Ünal Ersözlü, son eseri Yeryüzü Misafiri’nde bu kez dünya üzerindeki ”misafir”i yani ”insan”ı kendine dönmeye çağırıyor. Şeyh Galip’in ‘Kendine iyi bak çünkü âlemin özüsün sen’ sözleriyle açılan ‘Yeryüzü Misafiri’, âlemin özü olan insanın, kendini bilmekle neler yapabileceğine dair bir kitap. ”İnsan, hayatın gelip geçiciliğinde bir mana bulmak hem de bu yeryüzü misafirliğini en dolu şekilde yaşamak için ne yapmalı?” Gibi sorularının kapılarının aralandığı eserde yazar Ersözlü, tarihten filozofların, sufilerin, sanatçıların ve bilgelerin anlatılarından aldığı rüzgârı, insanın yaşamını daha iyi yapma çabası için kullanıyor.
Yazar Ünal Ersözlü, kitapta insanı kendini sorgulamaya davet ederken; “Ey insan! Misafirsin… Kıymetini bil zamanının, her şeyin. Çok sev, âşık ol; öğren okumayı kâinat kitabını.” cümlesi okuyucuyu vuruyor.
Ünal Ersözlü kimdir?
Edebiyat ve yazın serüveninde farklı ödüller almış bir isim olan Ersözlü “Okyanusların Not Defteri” adlı ilk kitabıyla 1990 Akademi Kitabevi Şiir Başarı Ödülü’ne, “Gidiyorum Adım Unutuluş Olsun Diye” adlı kitabıyla, 1998 Behçet Aysan Şiir Ödülü’ne layık görülmüştü. Şairin 2011 Yunus Nadi Şiir Ödülü’nü almaya değer görülen “Kapıyı Çalıyorum” adlı şiir dosyası, Kırmızı Yayınları’ndan yayımlanmıştı.
Ünal Ersözlü’nün sırasıyla; ‘Okyanusların Not Defterinden’ (1990), ‘Gidiyorum Adım Unutuluş Olsun Diye’ (1998), ‘Zaman, Ayna ve Bıçak’ (1999), ‘Aşk-ı Hakiki’ (2004), ‘Gençliğin Dün Gecesi’ (2008), ‘Kapıyı Çalıyorum’ (2012), ‘Sarmaşk’ (2014), ‘Dört Gün Buda, Üç Gün Zorba’ (2017-Aralık), ‘Tanrının Yaşam Klavuzu’ (2019 Şubat), adlı kitaplarını yayımlamıştı. ‘Yeryüzü Misafiri’ Ünal Ersözlü’nün onuncu kitabı.