Av Vakti
Yazan: Bear Grylls
Çeviren: Rabia Elif Özcan
Yıl 1945… Nazilerin patlayan büyük planı ve kapıdaki kaçınılmaz yenilgi…
Nazilerin Üçüncü Reich planı başarısızlığa uğramış gibi görünse de büyük komutanın başka bir planı daha vardır: Zengin uranyum kaynaklarını gerektiği zaman etkili kullanabilmek için saklamıştır. Savaşın yeniden başlaması kaçınılmazdır.
Yıl 2018… Eski SAS askeri Will Jeager’ın öğrendiği o korkunç gerçek…
Uranyum kaynakları kayıptır ve Jeager’ın eşi Ruth ortada yoktur. Düşmanın sahaya indiğine dair hiçbir şüphe kalmamıştır.
Mitomani
Yazan: Peter Conrad
Çeviren: Mehmet Doğan
Bilimsel akla duyulan saygıya rağmen, insanlar efsanelere hâlâ uzak ataları kadar meraklı. Dizüstü bilgisayarlar ve akıllı telefonlar, Cennet Bahçesi’nin yasak meyvesini çağrıştıran bir logoyla satılıyor; klasik perileri andıran kadınlar televizyon ekranlarından eksik olmuyor; çektiğimiz her selfie Narkissos’a yeniden can veriyor. Mit aynı zamanda siyasi dünyayı da işgal etmiş durumda; teröristler din adına kendilerini feda ederken siyah bayrakları ve duaları adeta bir markaya dönüşüyor.
Peter Conrad, Britanya Kraliçesi’nden Kardashian’lara, Banksy’nin mesajından elektronik sigaranın işlevine ve Hadron Çarpıştırıcısı’nın yarattığı kaygıya kadar uzanan geniş bir yelpazedeki yirmi yedi başlığı dikkat çekici bir yaklaşımla aydınlatıyor. Mitin insan toplumlarındaki yerini, bugün yaşamlarımızı sarsan siyasi, dini tartışmalarla ilişkisini çok farklı açılardan ele alan Mitomani, 21. yüzyılın mitolojilerini günümüz dinamiklerinin merceğinden yorumluyor.
Ölmesi Gereken Kız
Yazan: David Lagencrantz
Çeviren: Ali Arda
Ejderha Dövmeli Kız, Ateşle Oynayan Kız, Arı Kovanına Çomak Sokan Kız, Örümcek Ağındaki Kız ve Göze Göz Dişe Diş Diyen Kız kitaplarından sonra, Millennium Serisi bu kez altıncı kitapla devam ediyor.
Lisbeth Salander uzun süredir ortalıkta yoktur. Üstelik evini bile satmış, ardında da hiç iz bırakmamıştır. Kimsenin haberi olmasa da tek bir şeye odaklanmıştır: Artık av değil, avcı olacak ve kız kardeşi Camilla’yla kozlarını paylaşacaktır.
Mikael ise Lisbeth’in bu sessizliğinden büyük endişe duyuyor ama ona bir türlü ulaşamıyordur. İsveç sokaklarında ölü bulunan evsiz bir adamın kimliğiyle ilgili yardıma ihtiyacı vardır çünkü resmî kurumlarda adama dair hiçbir kayıt yoktur. Bu adamı ilginç kılan şeyse cebinde Mikael’in telefon numarasının bulunması ve ölmeden önce de bazı devlet yetkilileriyle ilgili merak uyandıran iddialarda bulunmuş olmasıdır.
Lisbeth geçmişinden kalan son parçanın peşinde, Mikael ise yozlaşmış düzenin yine tam ortasındadır. Ama bu kez birbirlerine daha önce hiç olmadığı kadar ihtiyaçları vardır çünkü ikisi de ölüme hiç bu kadar yaklaşmamıştır.