104 emekli amiral 3 nisan gününde gece yarısı Montrö Sözleşmesi ve ‘cüppeli takkeli komutan’ ile ilgili ortak açıklama yayınlamıştı. Bildiri, hükümet kanadı tarafından ‘darbe hevesi’ne yorulmuş, re’sen soruşturma başlatılmıştı.
İmzacı emekli amirallerden 10’u gözaltına alınmış, dördüne ise yaşı sebebiyle üç gün içerisinde emniyete müracaat edebilmesi adına tebligat yapılmıştı.
Erdoğan, Meclis’te gerçekleştirilen haftalık grup konuşmasında bildiriye değinerek CHP’ye sert sözler ile yüklendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından satır başları:
“CHP darbe kokan bildiriyi aklamaya çalışıyor”
* CHP, bir grup emekli amiralin buram buram darbe kokan bildirisini aklamaya çalışacak kadar şirazesinden koptu. CHP darbe kokan bildiriyi aklamaya çalışıyor.
* Çok açık net söylüyorum, şu anda bu emekli generallerin merkezinde CHP’nin kendisi vardır. 104’ün içinde CHP üyesi olanlar vardır.
* Teröristlerle ve darbecilerle olan mücadelemizi ekonomiyle ilişkilendirerek bir taşla iki kuş vurma hesabı yapıyorlar.
“Darbeciler kadar tehlikeli görüyoruz”
* Türkiye daha 15 Temmuz acısının yaralarını saramamışken, bir grup emekli askerin aslı astarı olmayan meseleler üzerinden milli iradeyi, ülkenin seçilmiş yönetimini tehdit etmelerini küçümseyen, darbecinin ta kendisidir.
* Kendi iktidarını ülkenin ve milletin felaketinde gören bu habis zihniyeti, en az teröristler ve darbeciler kadar tehlikeli görüyoruz.
* Oturduğu koltuğa, mide bulandırıcı bir kaset kumpasıyla getirilen bu zata, diyet olarak darbecilerin sözcülüğü vazifesinin tevdi edildiği anlaşılıyor.