Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İş Bankası hisseleriyle ilgili söylediklerine cevap verdi. Son dakika açıklamasında Kılıçdaroğlu; “Biz İş Bankası’nın ortağı değiliz. Daha önce de Kenan Evren de aynı yolu denemişti.” dedi.
İşte CHP liderinin açıklaması;
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın İş Bankası’na ilişkin yaptığı açıklamaların sorulması üzerine “Sayın Erdoğan’ın CHP’nin İş Bankası’ndan para almadığını söylemesi güzel bir olay. Biz para almıyorduk ama bir türlü anlatamıyorduk. Gerçekten hiçbir para almıyoruz. ” diye konuştu. Konuşmanın devamında,
”Daha önce de Kenan Evren de aynı yolu denemişti. Kenan Evren ve arkadaşları Atatürk’ün hisselerini hazineye devretmişlerdi biz dava açtık ve kazandık. Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetine herkesin saygı göstermesi lazım. Erdoğan neden böyle bir karar aldı onu da anlamıyorum. Acaba alıp Varlık Fonu’na mı devretmeyi düşünüyor?” dedi.
Katar şeyhinden hediye olduğu iddia edilen uçak üzerine de konuşan Kılıçdaroğlu; ”Türkiye Cumhuriyeti bir şeyhten uçak alacak kadar küçülmemeli. Hem diyorsun dünya lideriyim, hem kalkıp hibe uçak alıyorsun. Eğer onuru varsa o uçağı yarın iade eder. Türkiye Cumhuriyeti devleti bir şeyhten bir uçak alamaz der” diye konuştu.