3. Havalimanında kötü çalışma koşulları ve işçi ölümleri için başlayan eylemde ikinci gün jandarma ve polis operasyonu yapılmış yüzlerce işçi gözaltına alınmıştı. Olayların patladığı gecenin sabahında şantiyeye dışarıdan işçi takviyesi yapıldığı öğrenildi. Ayrıca olayları protesto için Kadıköy’de yapılan gösteride gözlatına alınanlardan bir kısım serbest bırakılırken CHP heyetinin bugün şantiyeye girmesine müsade edilmedi.
Sendikalı 405 işçinin 255’inin ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Diğer işçilerin işlemleri sürüyor.
ŞANTİYE NORMALE DÖNÜYOR
Eylemlerin ardından aksayan açlışma ortamı normale dönerken Dev Yapı İş Başkanı Özgür Karabulut; “Şantiyeye biz giremiyoruz. Alanın 10 kilometre çapında jandarmanın bekleyişi sürüyor. İçeriden aldığımız bilgi; dışarıdan işçilerin getirildiği ve çalışmaların başladığı yönünde. Ancak verimsiz bir çalışmanın yapıldığı bilgisi var. Yeni gelenler kadar iki gündür şantiyeden de ayrılanlar oldu. Çalışma var evet ama çok verimli değil. Gazeteciler de sendikalar da alana alınmıyor. Bugün milletvekilleriyle şantiyeye girmek istedik ancak müsade edilmedi. Durumu dışarıdan takip etmeye çalışıyoruz” dedi.
CHP HEYETİ DE ALINMADI
Eylemin ilk gününden bu yana şantiyeyi ziyaret etmek isteyen CHP heyetine bugün de izin verilmedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu öncülüğündeki CHP heyeti iki gündür şantiyeye alınmazken Ağbaba “Milletvekilleriyle işçiler arasına panzerleri koymuşlar. Jandarma ‘işçiler gayet iyi şartlarda çalışıyor’ diyor. ‘O zaman girip içeride biz görelim’ dediğimizde ‘Valilik izin vermiyor’ diyorlar. Neyi saklıyorsunuz? Kimden saklıyorsunuz? Devletin bütün sırlarının olduğu kozmik odaya girilmesine izin verenler, seçilmiş milletvekillerini 3. Havalimanının şantiyesine sokmuyor. İstanbul İl Başkanımız ve milletvekillerimizle birlikte işçilerin bulunduğu alana girişimiz hukuksuz bir şekilde engelleniyor” diye tepki gösterdi.