İnternet dünyasının soru-cevap kaynaklı bilgi platformu olan Quora’ya siber korsanlar tarafından saldırı düzenlendi. Hacker’lar, dünya genelinde aylık 300 milyon kullanıcısı olan Quora’nın yaklaşık 100 milyon kullanıcısının bilgisini ele geçirdi.
Siber saldırı sonucunda saldırganların ele geçirdiği bilgiler arasında kullanıcıların ad ve soyadları, e-posta adresleri, şifreleri, platformda paylaştıkları iletiler ve yanıtları ile bağlantılı hesaplardan içe aktarılan verilerin de bulunduğu ortaya çıktı.
Dün öğleden sonra konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Quora yetkilileri, geçen hafta cuma günü platformlarına yetkisiz bir şekilde erişim yapıldığını keşfettiklerini duyurdu.
Söz konusu güvenlik ihlalinin kolluk güçlerine de bildirildiği ifade edilen açıklamada yaşadıkları siber saldırı hakkında görüşlerine yer verilen Quora CEO’su Adam D’Angelo, kullanıcılarına karşı sorumluluklarını yerine getiremedikleri yönünde itirafta bulundu.
Anonim kimlikler deşifre oldu
Bu siber saldırı ile Quora’nın en önemli özelliklerinden bir tanesi olan anonim içerik yayınlayan kişilerin kimlikleri de deşifre olmuş durumda.
2010 yılında açılan Quora’da hesabı olan kişilerini şifrelerini derhal değiştirmesi yönünde çağrıda bulunan platform, konu ile ilgili olarak kullanıcılarına bilgilendirme e-postası da gönderdi.
Yapılan resmi açıklamada, “Araştırmalarımız devam ediyor. Köklü nedenleri belirledik ve sorunu çözmek için adımlar attığımıza inanıyoruz ve hem içeriden hem de dışarıdaki uzmanlarımızla güvenlik iyileştirmeleri yapmaya devam edeceğiz” denildi.
Geçen hafta otel zinciri Marriott International da hacker’ların müşteri veri tabanına sızdıklarını ve 2014 yılından bu yana yaşanan güvenlik açığı sebebi ile toplam 500 milyon müşterisinin aralarında kredi kartı ve pasaport bilgileri de dahil olmak üzere kişisel verilerinin siber korsanların eline geçtiğini duyurmuştu.