CHP Erzincan Milletvekili ve Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ‘acele etmeme’ tavsiyesinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı parti içerisinde değişim sesleri yükselmeye başladı.
Seçim gecesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Yola devam” derken adı genel başkan adayları arasında geçen İmamoğlu da iki gün önce ‘değişim’ mesajı vermişti.
Halk TV’de İsmail Küçükkaya’ya konuşan Sarıgül, İmamoğlu’na şu tavsiyeleri verdi:
“(İmamoğlu’nun) Sarıgül’ün yaptığı hataları yapmaması lazım. Sarıgül acele davrandı. O gün mesela Baykal’ın karşısına ben çıkmasam da bir kurultay sonra çıksaydım, ben 40 oyla kaybettim. Olay şu: Belediye başkanı birinci dönem seçilir, vaat ederek seçilir. İkinci dönem seçilirse yaptıklarıyla seçilir. Üçüncü dönem baş tacıdır. Bu nedenle belediye başkanlarımızın ikinci dönem seçilip başarılarını taçlandırması lazım.”