HaberlerİYİ Parti'den cumhurbaşkanı adayıyla ilgili açıklama: Biz 13’üncü cumhurbaşkanını...

İYİ Parti’den cumhurbaşkanı adayıyla ilgili açıklama: Biz 13’üncü cumhurbaşkanını gerçekten seçtireceğimize inanıyoruz

- R E K L A M -

İYİ Parti’den cumhurbaşkanı adayıyla ilgili açıklama: Biz 13’üncü cumhurbaşkanını gerçekten seçtireceğimize inanıyoruz

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayı ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında “Biz 13’üncü cumhurbaşkanını gerçekten seçtireceğimize inanıyoruz. Genel Başkanımız bu konuda ‘kazanacak aday’ derken de henüz masada liderlerle arasında bir isim konusunda değerlendirme yapılmış değil” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Kürşad Zorlu, bugün partisinin genel merkezinde gerçekleştirdiği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Kürşad Zorlu’nun açıklamasından öne çıkanlar;

  • “Millet İttifakı ve Altılı Masa dediğimiz oluşum ülkemizin umudu. Bu çerçevede üç temel boyutu esas alarak bu masa faaliyetlerini yürüyor.
  • Birincisi, güçlendirilmiş parlamenter sistem, bizi ortaklaştıran yegane zemin bu sistem değişikliğinin inşası ve milletimizin buna inanması.
  • İkincisi, gerek anayasa değişiklikleri bu sisteme ilişkin olarak eğer bir anayasa değişikliği yapma çoğunluğu elde ederse Altılı Masa o gün hemen ivedilikle halkımızla paylaşacağımız maddeler değişikliğe sunulacak Meclis’te.
  • Üçüncü boyutu da bu sistem değişikliği ve yol haritasını uygulayabilecek milletimize heyecan milletimize vizyon sunabilecek ve kazanabilecek bir cumhurbaşkanı adayının belirlenmesidir.
  • Bunlar bir bütünsellik içerisinde devam ettiği için herhangi bir boyuttaki ilerleme cumhurbaşkanı adayının kim olacağına yönelik sorunun cevaplandırılacağı bir süreyi de öne çekecektir.
  • Biz 13’üncü Cumhurbaşkanını gerçekten seçtireceğimize inanıyoruz. Genel Başkanımız bu konuda ‘kazanacak aday’ derken de henüz masada liderlerle arasında bir isim konusunda değerlendirme yapılmış değil. Evet ilkeler üzerinden bunun nasıl bir özelliğe sahip olması gerektiği üzerinden değerlendirmeler yapılıyor.
  • Ama emin olun bu isim konusu gündeme geldiği gün biz şu ilkeye sahip bir partiyiz; sayın Genel Başkanımız yetkili kurulları toplayacak o gün bu konuda nasıl bir öneri ortaya koymamız gerektiğini, milletimizden aldığımız değerlendirmeler çerçevesinde o akşam veya sabaha karşı milletimizle paylaşacağız.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Son Dakika

Domuz kalbi nakledilen ikinci hasta da hayatını kaybetti

20 Eylül gününde genetiği değiştirilmiş domuz kalbi nakledilen Amerikalı Lawrence Faucette, 40 gün sonra hayatını kaybetti.

Turistik Doğu Ekspresi’nin biletleri 6 bin ila 12 bin 500 lira olarak açıklandı

Turistik Doğu Ekspresi biletleri satışa çıkarıldı. 11 Aralık gününde başlayacak olan seferlerin fiyatı bu yıl 6 ila 12 bin 500 lira olarak belirlendi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Can Atalay açıklaması: Yargı bağımsız, tarafsız en doğru kararı verecektir

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TİP milletvekili Can Atalay’ın tutukluğuna ilişkin ‘tarafsızlık’ diyerek yorum yapmaktan kaçındı.
- R E K L A M -

İlginizi Çekebilir

Eren Düzenli, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte çalacak

50'nci sanat sezonunda birbirinden değerli şef, solist ve müzisyeni sahnesinde ağırlayan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, 15 Kasım Cuma, saat 20.00’da şef Christoph Mathias...

“Yarışı önde götürdüğüm için saldırıyorlar”

İstanbul Barosu Başkan adayı Ali Gürbüz,  sosyal medya hesabı üzerinden kendisi hakkında çıkan iddialara ilişkin açıklama yaptı. Sosyal medya...

Domuz kalbi nakledilen ikinci hasta da hayatını kaybetti

20 Eylül gününde genetiği değiştirilmiş domuz kalbi nakledilen Amerikalı Lawrence Faucette, 40 gün sonra hayatını kaybetti.

Turistik Doğu Ekspresi’nin biletleri 6 bin ila 12 bin 500 lira olarak açıklandı

Turistik Doğu Ekspresi biletleri satışa çıkarıldı. 11 Aralık gününde başlayacak olan seferlerin fiyatı bu yıl 6 ila 12 bin 500 lira olarak belirlendi
- Advertisement -spot_imgspot_img

Çok Okunanlar

Borcunu bil, ayağını uzat…

Yargıtay, boşanma davalarına emsal olabilecek bir karara imza attı.

“Saray’da oturanların işsizlik sorunu yok”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
- Advertisement -spot_imgspot_img

Bunlar da ilginizi çekebilir
Sizin için seçtiklerimiz