YSK, AKP ve MHP tarafından İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi talepli olağanüstü itirazlarına yönelik mesaisini bugün de sürdürüyor. YSK toplantısı saat 14.00 itibarı ile başlayacak.
YSK, dün AKP’nin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kişilerin oylarının geçersiz sayılmasına yönelik verdiği dilekçeyi reddederek, KHK ile ihraç edilenlerin oy kullanabileceğine hükmetti. YSK, sandık kurullarının da devlet memuru olmayan başkan ve üyelerinin araştırılmasını kararlaştırdı. YSK, ayrıca 41 bin 132 kısıtlı seçmenin araştırılması kararını da aldı.
İstanbul ilçe seçim kurullarına 5 gün süre verildi
Bu seçmenler arasında 2 bin 308 kısıtlı, bin 229 ölü seçmen, hem cezaevlerinde hem başka seçmen listelerinde kaydedilen 10 bin 290 seçmen, 5 bin 287 hükümlü, İstanbul’daki yerleşim yeri adresi cezaevi olan 236 seçmen, 18 yaşının üzerinde zihinsel engeli olan 21 bin 782 kişi bulunuyor. YSK söz konusu araştırmaları yapmak üzere İstanbul İlçe Seçim Kurullarına 5 gün süre verdi.