Kaza öğle saatlerine doğru Rauf Orbay Caddesi mevkiinde meydana geldi. Hasan Coşkun isimli kişi, konteyner yüklü tır ile Florya istikametine doğru seyir halindeydi. 4 metrelik azami yükseklik tabelasını dikkate almayan sürücünün kullandığı tırdaki konteyner üst geçide çarparak yola devrildi. O esnada konteynerin düştüğü şeritte araç olmaması büyük bir kazanın önüne geçmiş oldu. Meydana gelen kaza sebebi ile trafik Florya istikametinde durmuş durumda.
Bir türlü ikna olmadı
Sürücü Hasan Coşkun yaşanan kazanın sorumlusunun kendisi olmadığını azami yükseklik tabelasının yanlış yazıldığını belirtmesi üzerine kaza yerinde metre tartışması yaşandı. Tır yüksekliğinin 4 metreden az olduğunu ve tabelanın hatalı olduğunu öne süren Coşkun’u ikna etme konusunda görevliler zorluk yaşadı.
Sürücü Hasan Çoşkun’a kamera görüntüleri izletildi, metreyle köprü yüksekliği ölçüldü. Yapılan ölçümler neticesinde köprünün 4 metre yazılı azami yükseklik tabelasından 19 santimetre daha yüksek olduğu, tırın ise bu yükseklikten de yüksek olduğu ortaya çıktı. Uzun süre hatanın kendisinde olduğunu kabul etmeyen sürücü ölçümler sonucunda ikna oldu.
Yaklaşık 1 saatin sonunda yola devrilen konteynerin kaldırılması ile trafik akışı normal seyrine döndü. Sık sık aynı noktada kazaların meydana geldiği yolda 8 uyarı levhasının bulunduğu öğrenildi.