AKP ve MHP’ye verdiği destek ile bilinen ve “organize suç örgütü lideri” sıfatıyla daha öncesinde ceza alan Sedat Peker, İstanbul Ataşehir’de katıldığı bir açılışa gelen taraftarlarına Cumhur İttifakı’na destek ve silahlanma çağrısında bulundu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “ya beka ya bela” dediğini ifade eden Sedat Peker, bu sebeple 31 Mart gününde gerçekleştirilecek olan yerel seçimde ölümüne Cumhur İttifakı’nın destekleneceğini ifade etti.
“Biz bu vatanın delileriyiz, fedaileriyiz” diyen Peker sözlerine şu ifadeler ile devam etti: “Şimdiden seçimlerde YSK’yı tanımadıklarını söylüyorlar, seçim sonucuna göre insanları, partililerini sokaklara dökecekler. Bunun amacı terör örgütleri mensuplarının da o partililerin arasına katılıp ülkeyi yakmaları ve yıkmalarıdır. Polisimiz, askerimiz güçlüdür ancak bu ülkenin evlatları da bu ülkenin sokaklarını koruyacaklar.”
Silahın iyi insanların elinde bir güvence olduğunu belirten Peker, “Bu sebeple imkanı olanlar ruhsatlı silahlar, av tüfekleri alsınlar, mutlaka hazırlıklı olsunlar” dedi.