Libya’da gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden MİT personelinin cenaze töreninin haberleştirilmesinin sonrasında meydana gelen tutuklamalar sonucu açılan davanın ikinci duruşması. Savcılık, gazetecilerin ayrı ayrı “devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklama” ve “2937 Sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu’na muhalefet” suçlarından 19 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.
İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada cumhuriyet savcısı, celse arasında davaya ilişkin esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu.
Savcılık söz konusu mütalaasında, tutuklu gazeteciler Barış Pehlivan, Murat Ağırel ve Hülya Kılınç ile tutuksuz gazeteciler Barış Terkoğlu, Aydın Keser, Ferhat Çelik, Eren Ekinci, Erk Acarer’in üzerine atılı “MİT mensubu olan şehitlerin kimlik bilgilerini ve dolayısıyla da ailelerinin kimlik bilgilerini, çalıştıkları görev ve faaliyetlerine ilişkin bilgileri yayımlamak, yaymak ve açıklamak suretiyle 2937 Sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu’nun 27/3. fıkrasında tanımlanan suç ile TCK’nın 329. maddesinde tanımlanan devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklama” suçlarını işledikleri iddia edildi.
Gazetecilerin atılı suçlardan ayrı ayrı 8 yıldan 19 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenen mütalaada, Barış Pehlivan, Murat Ağırel ve Hülya Kılınç’ın tutukluluk halinin devamına, Erk Acarer’in ise yurt dışında olması sebebi ile savunması henüz alınamadığından dosyasının ayrılmasına karar verilmesi talep edildi. (Kaynak: AA)