Ankara Şehir Hastanesi’nde görevli olan Büşra hemşire, sosyal medya hesabı üzerinden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan, “Başkanım bana bir tabak aşure gönderebilir misiniz, teşekkür ederim” paylaşımı ile aşure istedi.
Mansur Yavaş kayıtsız kalmadı
Koronavirüs salgını ile mücadelede yaşamlarını dahi hiçe sayarak en ön safta özveriyle mücadele etmekte olan sağlık çalışanının bu talebine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş kayıtsız kalmadı.
Mansur Yavaş sosyal medya hesabı aracılığı ile yaptığı paylaşımında, “Sevgili kızım Büşra, senin nezdinde Şehir Hastanesi’nde çalışan tüm sağlık personelimiz için aşurelerimiz yola çıkıyor. Afiyetle yiyin, iyi ki varsınız” ifadelerini paylaştı.
Yavaş’ın talimatının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin mutfağında hazırlanan aşureler, Ankara Şehir Hastanesi’nde görev yapmakta olan sağlık çalışanlarına gönderildi.
S. Kaan Altınok isimli kullanıcıdan tehdit mesajı
Bir süre sonra ise S. Kaan Altınok isimli bir kullanıcı, Mansur Yavaş’ın tweetini alıntılayarak şunları yazdı: Sevgili kızın Büşra’yi hoplatıcaz yakında. @fahrettinkoca bu kadının iş feshini sonlandırın hemen. Yoksa başka birisi başka yerini sonlandırır bunun başına iş alırsın.
Bu yazışmanın ardından paylaşımını silmek zorunda kalan Büşra hemşire, kullanıcı adını da değiştirdi.
“Temiz yüreklerin bile hedef gösterildiği bir ortamda…”
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tehdit edilen Büşra hemşire ile ilgili bir paylaşımda bulundu. Aybüke Ateş isimli bir kullanıcının, “Başkanım beni evlat edinebilir misiniz?” şeklindeki paylaşımına cevap veren Yavaş, “Sevgili Aybüke, Sizler benim kendi evlatlarımdan ayırmadığım çocuklarımsınız. Ancak bir tabak aşure isteyen temiz yüreklerin bile hedef gösterildiği bir ortamda sizlere cevap vermekten çekinir oldum. Sevgi, kötülükten daima üstündür. Biz hep sevgiyle kalalım” ifadelerini kullandı.
“Bu taciz kesinlikle cezasız kalmamalı”
Tüm Acil ve Ambulans Derneği Çalışanları da Büşra hemşirenin tehdit edilmesi ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu:
* Bu zihniyetteki insanların özür dilemesini beklemek tamamen iyi niyettir, sağlık çalışanı kimliğine yapılan bu taciz kesinlikle cezasız kalmamalı.
* Çalışan bayan nüfusunun yüksek olduğu sağlık camiasında bu kabul edilemez gereği yapılmalı tutuklanmalıdır. Bu zihniyetteki insanların özür dilemesini beklemek tamamen iyi niyettir, sağlık çalışanı kimliğine yapılan bu taciz kesinlikle cezasız kalmamalı.
* Çalışan bayan nüfusunun yüksek olduğu sağlık camiasında bu kabul edilemez gereği yapılmalı tutuklanmalıdır. Bu kadar sorun ve problemi olan sağlıkçılar ülkesine hizmet için kendini harap etti, Bu kadar ses getirmeye rağmen sessiz kalmanız olmaz.