PM toplantısı, sabaha karşı saat 06.00 sularında sona erdi. Kritik PM’de İstanbul ve diğer kentlerde çok sayıda ilçe adayı belirlenirken İstanbul’da CHP belediyelerine yeni isimlerin aday gösterilmesi dikkat çekti. Toplantı esnasında zaman zaman tartışmaların yaşandığı, toplamda üç kere ara verildiği belirtildi.
Gerçekleştirilen toplantının sonrasında açıklamalarda bulunan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İstanbul’da 29 ilçe adayının daha belirlendiğini dile getirdi. Şimdiye kadar 697 belediye başkan adayı belirlediklerini ifade eden Torun, yeni isimler ile birlikte 842 adaya ulaştıklarını kaydetti.
PM’de Şişli adayı Fidan Aslı Eroğlu ile Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın kabul görmediği ve bu iki ismin yeniden MYK’ya gittiği öğrenilen bilgiler arasında.
İstanbul’da 39 ilçenin 13’ünü CHP’li belediye başkanları yönetiyor. Açıklanan 29 ilçe belediyesinin beşinde mevcut başkanlar aday gösterildi.
Açıklanan listeye göre İstanbul’da aday gösterilen isimler şöyle:
Adalar: Erdem Gül (CHP belediyesi)
Ataşehir: Battal İlgezdi (Mevcut başkan)
Avcılar: Turan Hançerli (CHP belediyesi)
Bahçelievler: Mehmet Ali Özkan
Bakırköy: Bülent Kerimoğlu (Mevcut başkan)
Başakşehir: Abdulhadi Akmugan
Bayrampaşa: Remzi Albayrak
Beşiktaş: Rıza Akpolat (CHP belediyesi)
Beykoz: Coşkun Tosun
Büyükçekmece: Hasan Akgün (Mevcut başkan)
Çatalca: Cem Kara (Mevcut başkan)
Çekmeköy: Seyfettin Yıldırım
Esenyurt: Kemal Deniz Bozkurt
Fatih: Soner Özimer
Gaziosmanpaşa: Erkan Kaya
Güngören: İsmet Yaşar
Kadıköy: Şerdil Dara Odabaşı (CHP belediyesi)
Kartal: Gökhan Yüksel (CHP belediyesi)
Pendik: Mehmet Salih Usta
Sancaktepe: Özgen Nama
Sultanbeyli: Ayhan Koç
Sultangazi: Haluk Bozkurt
Şile: Ali Secaattin Güney
Tuzla: Salim Gürsoy
Ümraniye: Cafer Aktürk
Üsküdar: Ahmet Kılıç
Zeytinburnu: Adil Emecan
Eyüpsultan: Emel Bilenoğlu
Sarıyer: Şükrü Genç (Mevcut başkan)