KONDA’nın paylaştığı söz konusu verilere göre Şubat 2016 döneminden Temmuz 2019 dönemine kadar geçen süre içerisinde “Suriyeli sığınmacılarla ilişkin aynı ev seviyesinde olabilir” diyenlerin oranı yüzde 14’ten 7’ye düştü.
T24’te yer alan habere göre, KONDA Mart 2010 döneminden bu yana her ay düzenli bir şekilde gerçekleştirdiği ‘Barometre’nin 100’üncüsünü gerçekleştirdi.
Birçok konuya yönelik olarak merak edilen soruların yanıtlarının arandığı araştırmada Suriyeliler hakkında da ankete katılanlara bir soru yöneltildi:
“Suriyeli sığınmacılarla ilişkiniz hangi seviyede olabilir?”
Şubat 2016 dönemi içerisinde Suriyeliler ile ilişkisi seviyesinin aynı evde olabileceğini dile getirenler yüzde 14 seviyesindeyken Temmuz 2019 dönemi içerisinde bu oran yüzde 7 seviyesine kadar geriledi.
2 bin 651 kişiyle yapılan anket şöyle: