TMO’nun üreticileri bu yıl içerisinde de mağdur ettiğini dile getiren Tüm Üretici Köylüler Sendikası (Tüm Köy Sen) Ordu Şube Başkanı Zekai Sağra, “Artık yeni adı Tarımda Mağduriyet Ofisi oldu” açıklamasında bulundu.
Tüm üreticiler gibi fındık üreticilerinin de oyalandığını ifade eden Sağra, iktidarın amacının yerli ve yabancı tekellerin egemenliklerini pekiştirmek olduğuna dikkat çekti.
Hükümetin TMO’yu kasım ayı içerisinde fındıkta üst fiyatı belirleyerek üreticiyi ‘perişan ettiğini‘ savunan Sağra, “Yetmiyormuş gibi alımı da 31 aralık’ta sonlandırdı. Bu olay bile hükümetin üreticilerin aleyhine politikalar geliştirdiğini göstermeye yetiyor” ifadelerini kullandı.
Üreticilere seslenen Sağra, birlikte hareket edip artık ‘bekleyen değil talep eden taraf‘ olmaları gerektiğini vurguladı.