Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ailelerin çocuk sayısını ikinin altına düşürmemeleri gerektiğine dikkatleri çekerek, “Mutlaka ikinin üzerinde, üç, dört gibi. Nüfus yapımızı hem sağlam hem nicelik olarak hem de nitelik olarak geliştirmemiz ve sağlam hale getirmemiz gerekiyor” dedi.
Çeşitli programlara katılmak üzere kente gelen Erbaş, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan’ı ziyaret etti. Bir gazetecinin, “Aile başına düşen çocuk sayısının ikinin altına indiği yönündeki araştırmayla ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine Erbaş, aile ile ilgili olarak birçok etkinlik gerçekleştirdikleri yönünde açıklamada bulundu.
“Mutlaka ikinin üzerinde, üç, dört gibi”
“Geçmişte aile başına düşen çocuk sayısı dörtler, beşlerle ifade edilirdi” diyen Ali Erbaş, açıklamalarına şu ifadeler ile devam etti: “Ama şimdi ikilerde. Bunu ikinin altına düşürmememiz lazım. Mutlaka ikinin üzerinde, üç, dört gibi geliştirerek nüfus yapımızı hem sağlam hem nicelik hem de nitelik olarak geliştirmemiz ve sağlam hale getirmemiz gerekiyor. Bu konuda toplumumuzun tüm kesimlerinde bir farkındalık oluşturmamız lazım çünkü aile toplumun bel kemiğidir”