Usta oyuncu Metin Akpınar’ın Kadıköy’deki evine sabah saatlerinde giden polis ekipleri, oyuncuyu sivil polis aracıyla Anadolu Adalet Sarayı’na götürüldü.
Araca binmeden önce konuşan Akpınar, “Savcı bey çağırdı. İfade vermeye gidiyoruz” dedi.
‘Bedelini öderler’ diyen Cumhurbaşkanı’ndan sonra savcılık soruşturma başlatmıştı
Metin Akpınar Halk TV’de Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arena’da, “Bizim polarizasyondan bu kargaşadan kurtulabilmemizin tek çaresi de demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek ne ala, kavga dövüş olmaz, biz bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsa her faşizmin karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür”demişti.
Metin Akpınar’ın sözleri AKP’li yandaş medya organları tarafından çarpıtılıp saptırılarak darbe çağrısı ve Erdoğan’a tehdit olarak yorumlanmış, Akpınar’ın kendisini ipe göndermekle tehdit ettiğini öne süren Erdoğan da “Şimdi yargıda bedelini öde” demişti.
Bu gelişmenin ardından İstanbul Anadolu savcılığı Akpınar ve programın diğer konuğu oyuncu Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatmıştı.