CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın çocuk dergisinde yer alan skandal görsellerle ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Kamu Sendikaları Konfederasyonu’na (Memur-Sen) bağlı Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası’nın (Diyanet-Sen) çıkarttığı Diyanet-Sen Çocuk dergisinde kafa kesme, idam, savaş, ayağından zincirle prangalanmış çocuk görselleri yer almaktadır.
Görsellerin çocuklarımızın psikolojisini bozacağı, zihinsel ve ruhsal gelişimini olumsuz etkileyeceği uzmanlar tarafından tespit edilmiştir. Aileler de olayı endişeyle karşılamıştır.
Diyanet-Sen’in görev ve sorumluluk alanına girmeyen, çocukların psikolojisini bozan görselleri içeren bir dergiyi çıkarması hukuken de suçtur.”
Ve CHP’li Yıldırım Kaya verdiği bu bilgiler kapsamında şu soruları gündeme getirdi:
- Diyanet-Sen Çocuk dergisinin çıkartılma amacı nedir?
- Diyanet-Sen Çocuk dergisinin dağıtımı yasaklanacak mıdır?
- Çocuklarımızın zihinsel ve ruhsal gelişimini bozan dergiyi çıkartan, Diyanet-Sen yöneticileri hakkında yasal işlem başlatılacak mıdır?
- Dağıtımı yapılan Diyanet-Sen Çocuk dergisi toplatılacak mıdır?
CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın Meclis’te konuyla ilgili yaptığı konuşması:
Memur-Sen’e bağlı Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikasının (Diyanet-Sen) çıkarttığı #DiyanetSen Çocuk dergisinde yer alan kafa kesme, idam, savaş, ayağından zincirle prangalanmış çocuk görselleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundum. pic.twitter.com/Lu679ubOeb
— Yıldırım Kaya (@yildirimkaya40) June 18, 2021