Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde işe başlayan İlknur Gül’ün beş yıl süren memuriyet hizmeti süresi boyunca neredeyse hiç işe uğramadan maaş aldığı öne sürüldü.
‘İki yıl doğum izni istedi’
Hüseyin Şimşek’in yaptığı habere göre, Büyükşehir Belediyesi’nde göreve başladıktan kısa bir süre sonra doğum iznine ayrılan İlknur Gül, doğum izni bittikten sonra da 14 Eylül 2015 tarihinden itibaren ‘doğum yapması’ sebebi ile iki yıl ücretsiz izin istedi. Gül’e yasada öngörülen süre düşülerek bir yıl 11 ay beş gün izin verildi.
Gül, bu izin biter bitmez 19 Ağustos 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere bir yıl süreyle yeniden ücretsiz izne çıktı.
‘Başbakanlıkta da aynı taktiği uyguladı’
İki ay sonra ücretsiz iznini keserek 17 Ekim 2017 tarihinde yeniden belediyedeki görevine dönen Gül, göreve başladığının ertesi günü geçici görev ile Başbakanlık da görevlendirildi.
Orada da aynı yöntemi kullandığı ifade edilen Gül, gerçekleştirilen referandum sonucunda yeni sisteme geçilmesi ile birlikte Başbakanlığın kapatılmasının sonrasında yeniden eski kadrosuna dönüş yaptı.
İlknur Gül, kısa süre önce belediyeden ayrılarak 15 aralık gününden itibaren Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’nda mimar kadrosu ile işe başladı.