Üsküdar Belediyesi Sağlık Müdürlüğü tarafından 20 Temmuz 2015 yılı içerisinde çalışmalarına başlayan, bugüne dek yüzlerce gencin uyuşturucuyla mücadelesinde rehabilite desteği sunan Gençlik ve Yaşam Merkezi, ‘Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’ olan 27 Haziran gününde kapatıldı. Bina belediye ekipleri tarafından boşaltılırken, tedavi gören gençler sokaklara dönmek zorunda kaldı.
“Zorla röportaj yapılmak istendi iddiası”
Sibel Gülersöyler’in yaptığı habere göre Gökhan Kara, kapatılan merkezin önünde gerçekleştirmiş olduğu açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Sayın Cumhurbaşkanım, burada 300’e yakın genç madde bağımlılığından kurtuldu, belediye başkanımız bizi dinlemeden yargısız infazla bu merkezi kapatmakta. Üsküdar gençlerine fayda sağlayan bu merkezi, sadece ego ve kibirlerinden dolayı kapatmak istiyorlar. Ben Üsküdarlı bir genç olarak, sizlerden destek bekliyorum. Belediyede sizi Üsküdarlılara düşman etmek isteyen birkaç insan yüzünden maalesef bu gençlik merkezimiz kapatılmaktadır. Maddeyi terk eden arkadaşlarımız zorla televizyonda konuşturulmak istenmektedir. Buna karşı geldikleri için, konuşmak istemedikleri için merkezi kapatıyorlar. Bu insanlara lütfen müdahale edin” ifadelerini kullandı.
“Çocukların akıbetinden endişeliyiz”
27 Haziran gününde Üsküdar Belediyesi ekipleri, merkezi boşalttı. Alanın boşaltılması üzerine sokağa dönen çocukların akıbetinden endişe ettiğini ifade eden Kara, yetkililer sesimizi duysun dedi.
Konu meclis gündeminde
Konu ile ilgili olarak Üsküdar Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı oturumu sırasında CHP Grup Başkan Vekili ve İBB Meclis Üyesi Doğan Tekel ve İYİ Partili Meclis Üyesi Onur Çukurlu tarafından soru önergesi verildi. Söz konusu önergede, “20 Temmuz 2015’te çalışmalarına başlayan, tespit, tedavi, takip çalışmalarını yürüten Gökhan Kara ile yapmış olduğum görüşmede bu merkezin 27 Haziran 2019 günü çalışmalarına son verilmiştir. Bu süre içinde madde bağımlısı pek çok kişiye çalışma yapıldı. Bu merkezin kapatılması ile birçok mağduriyet yaşanacak ve umut bekleyen aileler zor durumda kalacak. Bu konunun ivedilikle araştırılmasını ve gerekli çalışmaların yapılmasını meclisten talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.