Emniyet Genel Müdürlüğü’nden İstanbul Taksim’de gerçekleştirilen bombalı saldırının failinin PKK tarafından yetiştirildiğini beyan ettiği açıklandı.
İstanbul’un en işlek semtlerinden Taksim’deki İstiklal Caddesi’nde pazar (13 Kasım) 16:20 sıralarında bomba patlatılması sonucunda altı kişi yaşamını yitirdi, 81 kişi ise yaralandı.
Beyoğlu’nda gerçekleştirilen patlamaya ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıyı PKK’nın düzenlediğini söylemişti: “Eylemin talimatının Kobani’den geldiği, eylemi yapanın Afrin’den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Biraz önce bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde PKK/PYD terör örgütü.”
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili olarak paylaşılan yazılı açıklamada, şahsın irtibatının olduğu tespit edilen 21 adrese operasyon düzenlendiği ifade edilerek, “Yapılan operasyonda 46 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, şahısların sorgulamalarında bombayı koyan şahsın Küçükçekmece ilçesinde bir adrese gittiği tespit edilmiştir. Belirlenen adrese saat 02:50’de yapılan operasyonda, olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashir isimli şahıs sağ olarak ele geçirilmiştir” denildi.
“PKK tarafından eğitildiğini beyan etti”
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, failin PKK’lılarca eğitildiğini beyan ettiğini de kaydetti: “Olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashir isimli şahıs sağ olarak ele geçirilmiştir. Sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini beyan etti.”
Saldırıda TNT kullanıldı
Emniyet saldırıda TNT kullanıldığı bilgisini de paylaştı: “Terör eylemiyle ilgili olarak olay yerinden, teröristin olay yerine gelirken kullandığı araçtan ve şehit olan vatandaşımızın üzerinden elde edilen bulguların laboratuvarımızda gerçekleştirilen kimyasal incelemesinde saldırıda kullanılan paylayıcının yüksek güçlü patlayıcılardan olan TNT olduğu tespit edilmiştir.”