İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu arasında son zamanlarda gündeme getirilen iddialara göre gerginlik olduğu söyleniyor. İmamoğlu kendisine yöneltilen bu iddialarla ilgili yaptığı açıklamasında “Kaftancıoğlu nezaketli bir hanımefendidir” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun kendisine yönelik olarak söylediği iddia edilen sözlere yanıt verdi.
Ekrem İmamoğlu, “Canan Kaftancıoğlu nezaketli bir hanımefendidir. Bu bahsi geçen kelimeleri bir kadın olarak söylememiştir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Ne olmuştu?
Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adaylık için CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan destek istediğini köşesinde yazmıştı.
Zafer Şahin’in gündeme getirdiği iddiasına göre Kaftancıoğlu, İmamoğlu’nun “Benimle misin yoksa Kılıçdaroğlu ile mi?” önerisine şu cevabı vermişti: “Bu partinin genel başkanı da yönetimi de belli. Adayın kim olacağı, nasıl belirleneceği belli. Sen git önce belediye başkanlığı yap. Bu işlerle uğraşma.”
Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür ise Kaftancıoğlu’nun İstanbul CHP İl Divan Kurulu toplantısında İmamoğlu hakkında “şizofren” dediğini ileri sürmüştü.
Övür, Ekrem İmamoğlu’nun bu sözleri duyduktan sonra İstanbul CHP İl Binası’na gittiğini ancak Kaftancıoğlu’nu odasında bulamadığını iddia etmişti. Kaftancıoğlu’nun İmamoğlu’na zaman zaman “aptal” veya “müteahhit kafalı” dediği de Övür’ün yazdıkları arasındaydı.