Mustafa Çakır’ın yaptığı habere göre CHP İstanbul Milletvekili Haydar Akar, Osman Gazi ve Yavuz Sultan Selim köprüleri ve tünel için devletin şirketlere ne kadar ödendiğini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’a sordu.
Konu ile ilgili olarak bakanın verdiği söz konusu yanıta göre 25 milyon 125 bin araç geçişi garantisi verilen Avrasya Tüneli’nden 2018’de 17 milyon 91 bin 747 araç geçti. Devletin tüneli inşa eden şirkete geçişler ile ilgili olarak garanti vermesi sebebi ile, Hazine’nin kasasından şubat ayı içerisinde geçmeyen araçlar için 55 milyon 684 bin 443 lira 14 kuruş ödeme yapıldı.
Diğer taraftan, Osmangazi Köprüsü’nü geçen yıl 9.1 milyon araç kullandı. Bu köprü için yıllık taahhüt edilen sayı 14.6 milyondu. Otoyol A.Ş. ile devlet, şirkete ne kadar ödeneceği konusunda anlaşma aşamasında. Paranın nisan ayı içerisinde ödeneceği ifade edildi.
İstanbul’daki Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden ise 2018 yılı içerisinde 14.9 milyon araç geçti. Bu köprü için de yıllık 50 milyon araç geçişi garantisi verilmişti. Şirkete nisan ayı içerisinde ödeme yapılacak.