Önceki gün Botsvana’nın Gaborone şehrinde meydana gelen olayda Sir Seretse Khama Havaalanı’ndan Beechcraft Super King Air model uçağına binen Charl Viljoen isimli pilot, bir süre alçak uçuş yaptıktan sonra rotasını, içerisinde eşinin de bulunduğu ve bir partinin düzenlendiği Matsieng Uçuş Kulübü’ne çevirdi.
Söz konusu kaza yerel saat ile 18:20’de meydana geldi. Kulüp olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, tesisin, hava trafik kontrol kulesinin yıkıldığını ve çevrede bulunan 13 aracın yandığını belirtti.
Botswana; Pilot killing himself over a women. Flying his plane into structure killing himself. pic.twitter.com/OUAEW8nsYI
— Thinus (@SchoemanThinus) 24 Mart 2019
Yerel basının görgü tanıklarına dayandırarak aktardığına göre, Viljoen, olaydan saatler önce davetsiz olarak partiye gidip eşi Natasha ile kavga etti ve vurdu.
Partiye katılan bir kişi, “Orada karısıyla kavga etti ve karısına gerçekten vurdu. Herkes ona defolup gitmesini söyledi çünkü bir kadına bu şekilde davranamazsın” dedi.
Bundan sonra Viljoen’un 48 kilometre uzaklıkta bulunan Sir Seretse Khama Havaalanı’na gidip, Beechcraft Super King Air model uçağını çaldığı tahmin ediliyor.