ABD’de çok popüler olan Reddit isimli paylaşım platformunda cuma gecesi ortaya atılan bir iddia önce ABD’de daha sonra ise uluslararası kamuoyunda gündem oldu.
Wayfair’den iddialar ile ilgili açıklama
Bir kullanıcının “komplo teorisi” başlığı altında ortaya attığı söz konusu iddiada Wayfair’in sattığı pahalı dolap markalarının isimlerinin kaybolan çocukların isimleri olduğu ileri sürüldü. 10 bin dolardan pahalıya satılan dolapların hem Wayfair hem de üçüncü parti satıcılar tarafından satıldığı ifade edilirken, dev şirketin insan kaçakçılığı ve çocuk ticaretine yönelik paravan olarak dolap satışını kullandığı üstelik bu şekilde mesajlaştıkları da ileri sürüldü.
Yaşananların sonrasında Wayfair gündeme gelen dolapların satışını durdurma yönünde karar aldı. Şirket, iddiaları ortadan kaldırabilmek adına böyle bir adım attıklarını duyururken, “Elbette bu iddialarda hiçbir gerçeklik payı yok. Bu dolaplar endüstriyel kullanıma uygun olduğu için bu denli yüksek fiyatta satılıyorlar. Ürünleri siteden kaldırma sebebimiz ise bu dolapların isimlerini değiştirmek, daha kapsamlı ve detaylı bir ürün tanımı yazmak ve ürünün daha iyi fotoğraflarını çekmektir” açıklamasını yaptı.