İran’da yaşamakta olan Reza Parastesh’in, Barcelona’nın Arjantinli yıldız futbolcusu Lionel Messi ile olan benzerliğini kullanarak, 23 kadınla ilişkiye girdiği iddia edilenler arasında.
Marca’da yer alan habere göre; Reza Parastesh kendisini Messi olarak tanıttığı ve bu şekilde İran’lı kadınları İspanya’ya götürme vaadi ile kandırarak istismarda bulundu. Mağdur 23 kadının, gerçeği öğrendikten sonra Parastesh’e dava açtığı ifade ediliyor.
‘Haberler doğru olsa hapiste olacaktım’
Basına yansıyan söz konusu haberlerin sonrasında Instagram hesabı aracılığı ile bir açıklamada bulunan Reza Parastesh kendisini karalamak isteyen kişilerin olduğunu söyledi. İranlı Messi yaptığı söz konusu açıklamada, ”Haberler doğru olsa şu an hapiste olacaktım. Bu iddiaların hiçbirisi doğru değil. Hakkımda ortaya atılan bu haberler için tüm yasal savaşı başlatacağım ve ismimin temiz olduğundan emin olmanız için her şeyi yapacağım” ifadelerini kullandı.
Messi’ye olan benzerliği ilk kez babası tarafından fark edilen Parastesh, zamanla benzerliği kendisi de kabullenmişti. Messi gibi sakal da bırakan ve arasının açık olduğu futbol konusundaki yeteneklerini geliştirmeye çalışan Parastesh, Barcelona forması giydiği fotoğraflarını sosyal medya hesabı aracılığı ile paylaşınca kısa bir süre içerisinde dünya çapında ‘İranlı Messi’ olarak tanınmaya başlanmıştı.
Sosyal medyada binlerce takipçisi olan Reza Parastesh İran sokaklarında gezerken Messi sanıldığı için adeta izdiham yaşanıyor.