DASK, meydana gelen depremlerin sonrasında kuruma gerçekleştirilen hasar başvurusu sayısının 221 bin 663’e ulaştığını ve bugüne kadar işlemi tamamlananlara yönelik toplam 519 milyon 177 bin lira tazminat ödendiğini duyurdu.
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yıkıma uğrayan 11 kentten gerçekleştirilen başvurular ve bugüne kadar ödenen tazminat miktarları hakkında paylaşıldı.
Buna göre, 6 şubat gününden bugüne kadar geçen süre içerisinde DASK’a ulaşan hasar ihbarı sayısı 221 bin 663’e ulaştı. İşlemi tamamlanan başvurular için de toplam 519 milyon 177 bin lira tazminat ödendi.
Söz konusu açıklamada, “DASK olarak öncelikli ve tek amacımız, çok hızlı şekilde sigortalılarımızın tazminatlarını ödemektir. Bu doğrultuda konutlarında hasar bulunan vatandaşlarımızın ihbar kanallarımızdan herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın bize ulaşabileceklerini hatırlatmak isteriz” denildi.