İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında ‘evlendirilmesi’ ve cinsel istismara uğramasına yönelik olarak davada tutuksuz sanıklar Yusuf Gümüşel ve Kadir İstekli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartıldı.
İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin, babasının kendisini 2002’de altı yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiği’ ve çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını belirterek şikayetçi olduğu ortaya çıkmıştı.
Olaya ilişkin 2 senelik şikayetin sonrasında dava açılırken henüz kimse tutuklanmamıştı.
H.K.G.’nin avukatı dün baba Yusuf Ziya Gümüşel, anne Fatıma Gümüşel ve Kadir İstekli hakkında tutuklama talep etmişti.
30 Ocak 2023 tarihinde görülecek dava öncesi tutuksuz sanıklar, Gümüşel ve Kadir İstekli hakkında ‘tutuklanmaları talebiyle’ yakalama kararı çıkarıldı.
Anne Gümüşel hakkında ise ruh sağlığının bozulup bozulmadığı yönünde rapor aldırılmasına hükmedildi.